Het werk van een glaszetter

3 Minuten Gepost op:


Over ons

Glas in en om het huis Een voetbal die per ongeluk door een ruitje gaat, een deur die iets te hard wordt dichtgedaan of de hond die op de glazen tafel springt. Glas kan snel breken. Het is belangrijk om dan een glasservice in te schakelen die jouw glas snel kan vervangen. Ook als je je huis verduurzamen wil, is glas een belangrijk thema. Enkel glas laat veel koude lucht naar binnen en warme lucht naar buiten. Door hoogrendementsglas te laten installeren kan je veel energie besparen. Wil jij meer weten over alles rondom glas? Bezoek dan nu deze blog. Je vindt hier artikelen met tips van glaszetters, informatie over verschillende soorten glas en meer! Deel daarnaast jouw ervaringen met anderen.

Zoeken

Tags

Het is vervelend als een voetbal door een ruit vliegt of als er een scheur ontstaat in het glas van een deur. Belangrijk is dan dat het glas snel vervangen kan worden. Het is verstandig om glas door een professionele glaszetter te laten vervangen. Dan weet je zeker dat het glas goed geplaatst wordt en dat het geheel waterdicht afgesloten wordt.

Glas als isolatiemateriaal
Als je je huis wilt isoleren, dan is het glas vaak een goede plaats om te beginnen. In oudere huizen is enkel glas gebruikt. Door dit glas komt veel kou van buiten naar binnen. Daarnaast lekt veel warmte naar buiten. Dit leidt tot een hogere energierekening, omdat je meer moet stoken om het huis goed warm te krijgen. Uit duurzaamheidsoogpunt en voor jouw portemonnee is dat natuurlijk niet goed.

Door gebruik van HR-glas (hoogrendementsglas) kan de isolatie van een huis behoorlijk verbeteren. HR-glas bestaat uit twee glasplaten met een tussenruimte. In deze tussenruimte wordt gas gepompt. Dit voorkomt dat warmte naar buiten kan lekken en kou naar binnen kan sluipen. Het installeren van dit soort glas kan per jaar een flinke besparing op de energierekening opleveren. Hierdoor is de investering in iets duurder glas snel terugverdiend.

Glas laten zetten
Wil jij de isolatie van jouw huis verbeteren of heb je een kapotte ruit? Dan zou je er voor kunnen kiezen om zelf aan de slag te gaan. Dit is echter niet verstandig en kan tot hogere kosten leiden. Het werken met glas is namelijk niet gemakkelijk. Als je een ruit bestelt en het glas breekt als je dit wilt plaatsen, dan zal je een nieuwe ruit moeten bestellen.

Een glaszetter werkt dagelijks met glas en weet goed hoe hij met dit breekbare materiaal om moet gaan. Daarnaast weet een glaszetter hoe het glas afgewerkt moet worden. Alleen door een juiste plaatsing en door het waterdicht maken van het glas en het kozijn zal de isolatie daadwerkelijk verbeteren.

Een beroep voor jou?
Lijkt het jou interessant om met glas aan de slag te gaan? Dan zou je de opleiding tot leerling glaszetter kunnen volgen. Na het volgen van deze opleiding kan je, onder toezicht van een ervaren vakman, aan het werk om ervaring op te doen. Zo kan je jouw vaardigheden verder uitbreiden. Als je dat wil, zou je op termijn een eigen bedrijf kunnen openen.

Wil jij glaszetter worden? Dan is het belangrijk om te weten dat je nauwkeurig moet kunnen werken en een oog voor detail moet hebben. Daarnaast is het belangrijk dat je goed samen kan werken met collega’s, aangezien grote ruiten door meerdere personen geplaatst moeten worden.

• Tags: • 434 Woorden